BigaBam! filosofie


Bigabam! heeft als doel het perfecte juweel te maken voor iedere vrouw. Deze passie gaat samen met een andere: De juwelen industrie meer bewust te maken van hun ethische verantwoordelijkheid ten op zichtte van de wereld waarin we leven. Bigabam! werkt vanuit deze filosofie. Zo worden alle juwelen van eco-vriendelijk zilver gemaakt. Tijdens het proces wordt er zorgvuldig omgegaan met het zilver. Hierdoor kan zoveel mogelijk verspilling van zilver worden voorkomen. Recyclage en her-zuivering van het metaal is slechts de eerste stap. De vervaardiging van edelmetaal juwelen wordt over het algemeen gezien als milieu onvriendelijk, BigaBam! vervangt veel van de producten, die nodig zijn voor bijvoorbeeld reiniging van zilver,  voor eco-vriendelijke alternatieven.  Verder is van alle edelstenen, die worden verwerkt in een juweel, de herkomst bekend en worden ze zorgvuldig geselecteerd op basis van de BigaBam! Passie.

Nadat de juwelen het atelier verlaten gaat deze passie verder. Zo bestaat het grootse deel van de verpakking uit recyclage materiaal en is al het drukwerk vervaardigd van 100% recycled  en FSC-keurmerk papier.

Ondanks deze bewuste manier van werken is het nog niet mogelijk volledig “neutraal” te werken. Daarom besteedt BigaBam! 5% van de winst aan projecten, die deze passie delen.

Back to top